Algemeen

Voordat je langskomt voor een massage bij massagepraktijk De weg naar Ontspanning, is het handig om wat algemene informatie door te nemen. Alles wat je hoeft te weten is voor het gemak hieronder omschreven. Heb je nog meer vragen die op deze pagina niet worden beantwoord? 
Neem dan contact met ons op.

Voor de massage

Het is handig nog iets kleins te eten een uurtje voor de massage om een lage bloedsuikerspiegel te voorkomen. Ga van tevoren onder de douche of in bad. Zo ben je niet alleen fris en schoon, maar kun je ook alvast een beetje ontspannen.

Ben je ziek of onder behandeling van een medisch specialist?

Indien je (ernstige) klachten hebt of medicijnen gebruikt is mijn advies om een arts/specialist te raadplegen voor je een massage ondergaat. Heb je last van een verkoudheid, dan kan dit na een massage verergeren, vaak is de verkoudheid dan heftiger, maar gaat ook weer sneller voorbij. Het lichaam wordt door massage gestimuleerd om harder te vechten tegen de verkoudheid. Dit kun je meenemen in je besluit om wel of niet een afspraak te maken voor een massagebehandeling.

Bij griep of andere bacteriële infecties is het advies om je niet te laten masseren. Ook bij schimmelinfecties of andere besmettelijke huidaandoeningen is het niet mogelijk een massage te ondergaan. De huidaandoening kan zich gaan verspreiden door massage. Is de besmette huidaandoening plaatselijk dan wordt dat deel overgeslagen en kun je de massage verder gewoon ondergaan.

Kleding voor massage

Trek gemakkelijke kleren aan met een slip, geen boxershort. Zo kun je in de praktijk makkelijk je kleren uit- en weer aantrekken. Draag geen sieraden en gebruik geen bodylotion of parfum voordat je een massage ontvangt.

De massages zijn uitsluitend bedoeld voor het welzijn van lichaam en geest, niet voor welk ander doeleinde dan ook.

Intake & gesprek

Er is geen wachtruimte. De afspraken zijn zo ingepland dat je niet hoeft te wachten. Tijdens de eerste afspraak beginnen we met een korte intake om enige gegevens vast te leggen en in onderling overleg te kijken welke massage voor u het meest geschikt is.  Heb je een leesbril, dan is het verstandig deze mee te nemen. De behandelingen die wij geven worden niet vergoed door zorgverzekeraars.

Tijdens & na de massage

Tijdens de massage
Zet je smartphone uit. Het effect van de massage raakt anders verstoord, dus doe de smartphone uit of op stil voor je eigen bestwil. Liggend op de massagetafel word je warm toegedekt met handdoeken. Tijdens de massage mag er gepraat worden, maar dit hoeft niet. Wel wordt er  van je verwacht dat je aangeeft wat je prettig vindt of juist niet. Voelt iets pijnlijk of onprettig aan, dan kun je dit altijd aangeven. Je mag je ogen open houden, maar fijner is het om de ogen te sluiten om beter te kunnen voelen en ontspannen.

Na de massage
Na een massagebehandeling is het altijd verstandig om voorzichtig van de tafel af te komen. Je kunt even wat duizelig zijn, vooral als je een lage bloeddruk hebt. Iedereen ervaart een massage weer op een andere manier. Neem de tijd om de effecten na te voelen en indien gewenst ze met je behandelaar te bespreken.

Vergeet niet na de behandeling genoeg water te drinken om alle afvalstoffen af te voeren. Van te weinig water drinken kun je hoofdpijn krijgen na een massage. Zorg ervoor dat je na de massage niet meer veel hoeft te doen. Zo kun je het langst nagenieten.

Contact


Copyright © 2019 De weg naar Ontspanning | KvK nummer: 73620661 | Designed by Papers & Stories